Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Το "ναι" και το "όχι"Ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς που παρακολούθησαν χτες την ψηφοφορία για το μνημόνιο 2. Δεν είχα αμφιβολία για το αν θα ψηφιστεί ή όχι. Δεν είχα επίσης καμιά αμφιβολία για τον χαμηλής ποιότητας πολιτικό λόγο.
Περίμενα όμως με ανυπομονησία τους θιασώτες του "όχι", να με οπλίσουν με επιχειρήματα και μια δύσκολη έστω προοπτική. Να κάνουμε τον προυπολογισμό του τι θα χάσουμε, πόσα θα ρισκάρουμε, πόσα θα θυσιάσουμε και για πόσο χρονικό διάστημα. Να αναπτύξουν ένα πλάνο, ένα χρονοδιάγραμμα κινήσεων, συμμαχιών και αντιδράσεων στα αρνητικά που ελλοχεύουν.
Βλέπετε είμαι από τους "περίεργους" που αδιαφορούν για το ποιός συντάσσεται με το "ναι" και ποιός με το "όχι". Πιο πολύ με ενδιαφέρει τι σημαίνει το "ναι" και τι το "όχι". Και δεν μπορώ να ακούω ανοησίες για τους καλούς ή κακούς Ευρωπαίους. Οι Ευρωπαίοι sorry αλλά δεν οφείλουν να είναι καλοί μαζί μας. Εμείς οφείλαμε να είμαστε καλοί με εμάς, αλλά εμείς μας λεηλατήσαμε και τώρα είμαστε όπως λέει ο στίχος "από αλλόθρησκους μεσίες εξαρτημένοι"
Δυστυχώς οι υπέρμαχοι του "όχι" χτες ανέπτυξαν γιατί δεν μπορούσαν να ψηφίσουν το "ναι".
Δια της εις άτοπον απαγωγής όμως έχουν συντελεστεί τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε αυτή τη χώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: